سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جزایر ایرانی خلیج فارس

خلیج فارس تحت عنوان یکی مهم‌ترین و بزرگترین آبراهه های خاورمیانه و آسیای غربی است که فی مابین کشورهای کشور‌ایران و ایالات متحده عربی سعودی قراردارد و مطرح ترین و مهمترین رویه ارتباطی سه مجموعه کشور ها آسیا , اروپا و آفریقاست .
از پیشین تا کنون خلیج فارس مورد اعتنا دریانوردان , بازرگانان و تجار متعددی بوده است و سوابق دریانوردی در‌این خلیج به بیش ا دو هزار سال می‌رسد . همان گونه که می‌دانید خلیج عجم از اهمیت راهبردی , اقتصادی , ‌ استراتژیک و نظامی شامل است و تیتر مخزن نفت دنیا را دارااست و کف این خلیج سرشار از معادن نفت و گاز است .
از‌آنجا که دربین کشورهای همسایه خلیج فارس ( عمان , عراق , ایالات متحده عربی سعودی , کویت , امارات متحده عربی , قطر و بحرین ) جمهوری اسلامی ایران بیشترین مرز آبی رنگ مشترک را دارااست و سواحل شمالی خلیج فارس در انحصار جغرافیای سیاسی کشور‌ایران میباشد , به‌دنبال این مقاله به معرفی جزیره‌ها اهل ایران خلیج فارس پرداخته ایم .
گفتنی است که خلیج فارس بخاطر پدیده‌های زیست محیطی و ارگانیک متعددی که داراست , جزیره ها زیادی را با شگفتی های ویژه و یگانه در خویش جای داده است .
حدودا 30 جزیره بزرگ و کوچک درین خلیج جای دارد که‌این جزیره ها با اعتنا به موقعیت محیطی , ارگانیک و دریایی تفاوت اکثری با نیز دارا هستند و این جزیره ها مشتمل بر دو نوع مسکونی و غیر مسکونی میباشند که جزیره ها غیرمسکونی بخاطر جزر و مد دریا قابلیت سکونت ندارند . جزیره‌ها مسکونی بخاطر دارا بودن بعضا نعمت های ارگانیک همواره مورد دقت استعمارگران بوده است .
جزیره قشم تحت عنوان وسیع ترین جزیره کشور‌ایران و خلیج عجم است که در تنگه هرمز قراردارد . قشم کشش های متعددی برای دیدن و گشت و گذار دارااست که در‌این همین سال سال‌ها مورد دقت گردشگر های اهل ایران وخارجی بوده است .

جزیره ی زیبای کیش یکی‌از مهم‌ترین قطب های توریسم کشور‌ایران است که هرساله حدود یک میلیون نفر با تور کیش از این جزیره ی خوشگل دیدن می نمایند .
جزیره لاوان : بعداز کیش و قشم , جزیره لاوان اصلی ترین جزیره در خلیج عجم است که لاوان را با اسم مروارید مخفی خلیج عجم می شناسند و از گذسته قطب صید مروارید بوده است .
هرمز یکی دیگر از جزیره ها جالب و زیبای خلیج عجم است که بخاطر قرار گیری وضعیت جغرافیایی که در جوار تنگه ی هرمز دارااست این جزیره را دکمه خلیج عجم میدانند .
هنگام یکی‌از جزیره‌ها در حدود جزیره قشم است که بخاطر قرارگیری دلفین ها و سواحل نقره ای آن مورد اعتنا گردشگران است . این جزیره معادن نمک و سرب را در خویش جای داده است . همینطور کوچکترین روستای کشور‌ایران با جمعیت 4 نفر درین جزیره جای‌دارد .
جزیره لارک از کوه‌های آتشفشانی مخروطی تشکیل‌شده شده‌است . ساکنان این جزیره نسبتاً 300 خانوار می باشند و با اعتنا به این‌که درین جزیره هیچ‌گونه کار کشاورزی صورت نمی گیرد , مردم این جزیره ماهیگیری و غواصی می نمایند .
جزیره هندورابی در میان جزیره کیش و لاوان قرار گرفته است و عمل اقتصادی مردم این جزیره غواصی و ماهیگیری است .
جزیره‌ها تنب بزرگ , تنب کوچک , ابوموسی جزیره‌ها سه گانه جمهوری اسلامی ایران اند که ایالات متحده عربی بر این جزیره ها ادعای مالکیت دارااست . جزیره ابوموسی یکی نقاط اساسی استراتژیک خلیج عجم است که در خط زنجیره دفاعی نخستین جمهوری اسلامی ایران در تنگه هرمز میباشد و قسمتی از مرکزها صادر شدن نفت ناپخته مرزوبوم است .
پارسی دورترین نقطه جغرافیایی کشور‌ایران است که دارنده منابع با اهمیت نفتی و گازی کشور ایران است . این جزیره حد فاصل کشور‌ایران و ایالات متحده عربی است و وضعیت ویژه ای داراست .
جزیره صدرا بخاطر قرارگیری در آب های کم عمق در حین جزر سوای عمق می شود .

 

منبع: آرشین پرواز